Kuru Fırça Tekniği Nedir?
Kullanılan malzemeler: Yumuşak Sentetik Fırçalar, Sert Yağlı Boya Fırçaları, Kömür(işlenmiş ve taşlaştırılmış komür), Soft Pastel Boya'nın Gri Tonları (Herhangibir
markanın olabilir. Kuru pastel veya toz bastel diye'de geçer), DOKULU RESİM KAĞIDI
(Bildiğimiz resim kağıdının dokulusunu bulursanız en iyi sonucu alırsınız), Silgi, Maket
Bıçağı ve kalemler.
Kuru fırça tekniği adındandan da anlaşıldığı gibi fırçaları kuru olarak kulanmaktan gelir. Bu teknikte en çok merak edilen şey, Kömür tozuna başka bir madde karıştırılıp karıştırılmadığıdır. Sadece kömür tozu ve yumuşak yağlı boya fırçaları ile yapılır. en önemli malzeme ise resim kağıdıdır. Ben bir çok kağıt türü denedim ve en uygunları canson'un soft pastel kağıdı ve normal resim kağıdının dokulusudur. Bu tekniği kullananlar genellikle çalışmaları gerçekçiliğe çok yakın buldukları için tercih etmektedirler ama hobi olarak ta çok rabet gören bu teknik yurt dışında çok yaygındır. Malesef ülkemizdeki ressamlar bu tekniği bildikleri halde pek öğretme taraftarı değiller. Yani bu tekniği ilk defa duyuyor olmanız çok normal. Öncelikle kuru fırçalara alışmanız gerekiyor, az da olsa elinizin fırçalara alışık olması lazım. Daha sonra sadece kömür tozu kullanarak resim yapacaksınız. Aslında kolay bir tekniktir ama çalışmaları görenlerin genelde gözü korkar. Eğer resim yapmayı gerçekten seviyorsanız, Tekniği öğretme konusunda ben sizin yanınızdayım. Amacım bu tekniği yaymaktır. Çünkü bana bu tekniği öğreten hiç kimse olmadı, bilen insanlara ulaştım, il il gezdim. Ayaklarına kadar gitmeme rağmen beni pek tınlayan olmadı. Çok şükür bu konuda kötü sayılmam ve bildiklerimi paylaşmaya hazırım. Elimden geldiğince araştırıp geliştirmeye çalışıyorum ve gelişmeleri bu blogta paylaşıyorum.
Yeni bir video hazırladım. Video sıkılmamanız için hızlandırılmıştır ama en azından nerelerden başlanır ve nasıl bir şeydir bir fikir sahibi olursunuz. İyi seyirler..!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder